PROMIZE EYEWEAR

Prvi Hrvatski brand s ECO kolekcijom naočala!

GO-ECO-istaknuta-fotografija---Promize-Eyewear

ECO Kolekcija

PROMIZE je prvi Hrvatski ECO-Friendly naočalni brand. Ideja je krenula tako da smo htjeli napraviti promjenu, te uvesti novitete na Hrvatsko područje. Želimo približiti našim kupcima ekološki prihvaćene proizvode koji mogu biti jednako kvalitetni kao i oni proizvodi iza kojih se ne krije zelena priča. Ideja je krenula tako što smo počeli primjećivati sve veću zaintersiranost za ECO proizvode, što nas je potaklo da napravimo veliki korak u Hrvatskom Opto-svijetu.

Iskustvo i želja da pružimo nešto bolje, nas je usmjerilo upravo ka modernijem on-line poslovanju. Također, web shop je ekološki način prodaje, digitaliziran i zelen! Gdje god možemo okrećemo se ECO rješenjima za naš brand. Naočale pakiramo u biorazgradivu kartonsku ambalažu bez plastike i bez dodataka kojima bismo zagađivali naš okoliš. U svaki paket koji pošaljemo, stavljamo i našu 100% ECO vizitku dobivene od eco papira.

Osim što smo se pobrinuli da nosite naočale sa adekvatnom UV zaštitom, pobrinuli smo se da ih nosite po pristupačnim cijenama, ali sa stilom. Cilj je nositelje upoznati s tim koliko je važno čuvati oči koje su svakodnevno izložene štetnim UV zrakama, na moderan način – prateći najnovije modne trendove.

ECO Materijal

Naočalni modeli iz ECO kolekcije napravljene su od recikliranih materijala, kako okviri, tako i same naočalne leće, sa 100%UV zaštitom. Materijal koji se koristi za okvire je reciklirani poliester, poznat kao rPCTG, koji se 100% se reciklira. Naočalne leće su izrađene od 100% recikliranog polimetil metakrilata, poznatog kao rPMMA-L. Izvor su stalci za prikaz, optički valovodi i optičke leće.

Materijal koji pronalazimo za reciklažu je reciklirani otpad pronađen u šumama, morima i okolišu.  Nažalost, ne može se svaki oblik naočanog okvira, boja okvira ili boja leća napraviti od recikliranih materijala, postoje tehnička ograničenja, s toga će modeli koji nisu ECO kolekcija, biti naznačeni.

Ideja je krenula tako što smo počeli primjećivati sve veću zaintersiranost za ECO proizvode, što nas je potaklo da napravimo veliki korak u opto-Hrvatskom svijetu.

ECO kolekcija na tržištu

Izlaskom na tržište sa ECO kolekcijom:

1. Podržavamo obnovljive sirovine
2. Promičemo održivi razvoj
3. Proizvodimo kvalitetne proizvode izrađene od recikliranog poliestera iz kopna i mora, koji su ispitani u europskoj tvornici proizvodnje naočala.
4. Potičemo korisnike na ekološko osviještenje, te ih motiviramo na nove navike

Sve sunčane naočale su 100% zaštićene UV400. To znači da naše sunčane naočale imaju istu UV zaštitu kao i mnogi drugi skuplji, luksuzni brendovi sunčanih naočala. Većina sunčanih naočala u svijetu spada u kategoriju 3. To znači da se leće mogu koristiti u situacijama s jakom sunčevom svjetlošću, te da blokiraju sve štetne UV zrake.  Sve naše naočale iz ECO kolekcije, kao i klasične kolekcije, imaju UV400, i dodjeljenu kategoriju 3.

Tvornica, s kojom radimo na proizvodnji naočala odobrena je od strane BSCI. To znači da se tvornica primjenjuje na stroge propise u vezi s uvjetima rada, uključujući sigurnost, kvalitetu, radno vrijeme, te nepodržavanje dječjeg rada.

Europska komisija zahtijeva sve jače zahtjeve za zaštitu okoliša. Nedavno su se, na primjer, dobavljači metala u tvornicama morali zatvoriti na mjesec dana radi vladinih inspekcija kako bi se uvjerili da ti dobavljači odgovaraju propisima. Naša tvornica posjeduje sve dokumente o kvaliteti u skladu s CE (Europa) i FDA (Sjedinjenih Američkih Država).