ZA SVE UPITE SLOBODNO NAS KONTAKTIRAJTE!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

PROMIZE EYEWEAR j.d.o.o
Oreškovićeva 1 A
10 000 Zagreb
OIB: 39534634434
vl. Ira Žurić

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Kako mogu platiti svoju narudžbu?

Nakon što ste vaš proizvod stavili u košaricu i upisali svoje podatke, moći ćete odabrati način plaćanja proizvoda.

  • Platiti možete svim VISA, MASTER, MAESTRO i Amerikan Express karticama
  • Platiti možete i transakcijski, dakle uplatom putem bankovnog prijenosa
  • Platiti možete i pouzećem, dakle gotovinom prilikom dostave
Tko vrši dostavu paketa?

Naša dostavljačka služba Overseas poznata je po svojoj kvaliteti i brzoj dostavi. Naravno, molimo vas da imate razumijevanja kada su blagdani i državni prznici, jer se dostava u tom periodu ne vrši.

Svakako dobijate poruku od dostavne službe dan prije dostave paketa, te na sam dan dostave paketa, kako biste znali kada će vam se paket isporučiti.

Koliko je potrebno za isporuku paketa?

Službeni rok dostave je 2 do 3 radna dana, dakle 48 ili 72h sata od zaprimanja narudžbe.

Dostavu vršimo diljem cijele Hrvatske, te na otoke. Ukoliko imate bilo kakav upit oko dostave paketa, slobodno nas kontaktirajte.

Kako mogu pratiti svoju pošiljku?

Naša dostavna tvrtka poslat će vam e-poruku s podacima za praćenje vaše pošiljke nakon što se ista pripremi za isporuku i napusti naše skladište. Kad primite Overseas e-poruku, moći ćete kliknuti na poveznicu ili unijeti referentni broj, broj vašeg paketa na stranici Overseas. Potrebno je imati na umu da je potrebno 1 do 2 radna dana da bi se poveznica do podataka za praćenje aktivirala.

Što ukoliko imam bilo kakav problem s narudžbom?

Ukoliko se dogodi da imate bilo kakav problem s vašom narudžbom, ili jednostavno želite poslati upit, slobodno nas kontaktirajte putem naše info e-mail adrese: info@promizeeyewear.com

Postavite nam upit na naš WhatsApp +385 91 277 7720, ili nas kontaktirajte putem bilo koje društvene mreže na kojoj se nalazimo, naš tim službe za korisnike je aktivan i ažuran cijelo vrijeme!

Da li mogu vratiti proizvod ukoliko mi ne odgovara?

Rok povrata koji imamo za sve naše kupce jest 14 radnih dana. Dakle, u tom roku možete vratiti vaš proizvod u stanju u kojem ste ga zaprimili. Našim kupcima, odlučili smo pokloniti besplatan povrat!

Da li mogu zamijeniti proizvod?

Također, umjesto povrata proizvoda vršimo i zamjenu proizvoda. Ukoliko vam određeni proizvod ne odgovara, možete odabrati bilo koji drugi proizvod, koji vam šaljemo nakon zaprimanja vašeg povrata. Također, proizvod mora biti u stanju u kojem ste ga zaprimili, te ukoliko postoji razlika u cijeni između proizvoda kojeg vraćate i proizvoda kojeg kupujete, razliku u cijeni snosi kupac.

Što znači da imam pravo na besplatne kozultacije s Optometristom?

Optometrist je osoba specijalizirana za ispitianje vidne oštrine, određivanje dioptrije te sve vezano za kontaktne leće. U našem timu imamo i tehničara za očnu optiku, koji je zadužen za tehnički dio naših proizvoda ali i optometrista koji nudi besplatne konzultacije ukoliko se odlučujete prijeći s kontaktnih leća na dioptrijske naočale i obrnuto, ukoliko ne znate što je ispravno odlučiti pri samom odabiru sunčanih i dioptrijskih naočala, te vezano za bilo kakva pitanja oko vašeg vida. Možete nam fotografirati i vaš nalaz ispisa dioptrije ukoliko ga imate, te će vas optometrist posavjetovati što je najbolje za vas, time ćemo zajedno pronaći najbolje rješenje za vas i vaš vid!